10 Aug

Suomalaiset naiset veivät neulomolaisten sydämet

Neulomo pyysi mittoja ja vartalokuvia. Mitä he saivat? Yhteensä 825 mielenkiintoista, hämmästyttävän rohkeaa mallihakemusta, täynnä upeita ja yllättäviä tarinoita, jotka nostattivat niin naurun kuin liikutuksen kyyneleitä silmiin. Kiitos teille kaikille! Tämä haku ei jää tähän.

neulomomalli
Myyntijohtaja Marika Snellman (vasemmalla) on onnellinen kaikista Neulomolle lähetetyistä hakemuksista. Anne-Mari Lehtonen sovitteli myös juuri tehtaalta tullutta Marika-tunikaa.

Kun Nokian Neulomon myyntijohtaja Marika Snellman lisäsi Facebook-päivityksen mallihausta, hän kuvitteli saavansa reilut kymmenkunta hakemusta. Seuraavien päivien aikana sähköpostiin kuitenkin vyöryi satoja hakemuksia. Osa ihastutti suloisuudellaan, osa kirvoitti makeat naurut ja osa nostatti liikutuksen kyyneleet silmiin. Marika oli häkeltynyt naisten kiinnostuksesta Neulomoa kohtaan.

”Hakemukset olivat superrohkeita, nämä naiset haluavat laittaa itsensä likoon ja jokainen olisi sopiva, jokaisen haluaisin ottaa”, Marika kuvailee ja hiljenee hetkeksi liikutuksesta, ”jokaisen kanssa tahtoisin jutella.”

Kyllähän Marika itse tiesi yrityksensä merkityksen muun muassa työllistämisvaikutuksia ajatellen. Hän ei kuitenkaan ajatellut, että uuden yrityksen ydinajatus ”suomalaiselle naiselle, suomalaisten naisten kanssa, kaikenikäisille, kaikenkokoisille” herättäisi niin paljon arvostusta tai kahmaisisi tunnetasolla niin voimakkaasti myös muita. Sen huomaa muun muassa näistä hakemuksissa olleista ajatuksista.

“Haluan esimerkilläni näyttää, että kaikki ovat kauniita, vaikkeivät vallalla olevaan kauneusihanteeseen mahtuisikaan.”

***

“Haluaisin olla hyvä esimerkki varsinkin nuorille tytöille siitä, että myös tavallinen vartalo on kaunis ja alkaa myös itsekin uskoa siihen todella.”

***

“Minusta on myös tärkeää, että vaatesuunnittelijat käyttävät kaikenkokoisia malleja, jotta mahdollisimman monen ikäiset ja kokoiset asiakkaat tuntisivat itsensä huomioiduiksi ja tärkeiksi.”

***

Innostunut vastaanotto toimintaa kohtaan on järkeenkäypää. Kukapa ei olisi nettikaupan tuotteita selaillessaan ihastunut vaatteeseen, jota pitää päällään siloteltu ihminen, ei ole muhkuran muhkuraa missään. Hetken harkinnan jälkeen tilaus saattaa jäädä tekemättä.

Neulomo haluaa näyttää vaatteensa tavallisen naisen päällä. Ensimmäisiä kuvauksia varten jokaista kokoa kohden tarvitaan kaksi naista.

”Pyysimme mallihakijoilta vain mittoja, sillä Neulomon vaatteissa mitat on tärkeitä, vaatteet ovat tietyn mittaisia. Muuten saa olla mitä vain”, Marika painottaa.

Jälleen kerran Marika palaa hakemusten henkilökohtaisuuteen, naisten rohkeuteen heittäytyä ja kertoa itsestään. Useista hakemuksista paistoi myös tyytymättömyys jotain tai useampaa oman kehon kohtaan.

“En tunnista omaa vartaloani ja se on hyvin ahdistavaa. Haluaisin oppia hyväksymään oman vartaloni sellaisena kun olen.”

***

“Itsensä hyväksyminen uusien muotojen kanssa on ollut haastavaa, mutta ehdottomasti haluan oppia ihaillen katsomaan omaa peilikuvaani.”

***

“Koska olen muodoltani jotain omenan ja päärynän väliltä, asia on kuitenkin ollut aina vain haave, jonka toteutuminen on tuntunut mahdottomalta.”

***

Toisissa taas haluttiin omalla esimerkillä kannustaa muitakin nauttimaan omasta vartalostaan juuri sellaisena kuin se on.

“Koska arvostan suuresti sitä, että isommatkin tytöt saavat olla kauniita ja että saisin vielä pyöreyttäni juhlistaa, olisi minulle ihan mieletön juttu jos pääsisin kuvauksiin ja malliksi.”

***

Naisten viesti oli selvä ja nyt on aika toimia. Kotimaan markkinoilla toimiva Neulomo on kysellyt koko heinäkuun ajan naisten toiveita värien ja muiden tuotteen ominaisuuksien suhteen.

”Haluamme tehdä vaatteita, jotka eivät ahdista. Jos naisesta tuntuu hyvältä, hän säteilee hyvää oloa. Neulomon vaate haluaa taata sen, että juuri sinulla on mahdollisimman hyvä olo.”

Helppoa 12 mallin valinta 825 hakemuksen seasta ei todellakaan ollut. Kaikki hakemuksen lähettäneet saavat varmasti myös vastauksen.

Ja valitsijan onneksi tämä ei jää yhteen hakuun! Jatkossakin tarvitaan sovitusmalleja, järjestetään tuotekuvauksia ja haetaan ihmisiä, joiden kanssa tuotteita kehitetään. Marikan silmissä kimaltelee jälleen.

”Haluamme tehdä yhteistä hyvää. Tässä tehdään niin paljon isompaa ja tärkeämpää työtä kuin vain yhdet kuvaukset. Tämä ei varmasti jää tähän, haluamme kehittää jotain, jolla saamme isomman määrän ihmisiä tiimiin mukaan!”

5 thoughts on “Suomalaiset naiset veivät neulomolaisten sydämet

 1. Hienoa Neulomon väki, saitte hienon joukon suomalaisia supernaisia liikkeelle hyvän asian puolesta. Mikä olisi parempaa kuin mukavat hyvälaatuiset suomalaiset neuleet.

  1. Tulipa tästä tsempistä hyvälle tuulelle, kiitos Heidi! Tehdään tästä yhdessä menestystarina.

 2. Jospa ihiminen, jonka mittaamiseen ei yksi mittanauha riitä, saisi päälle pantavaa.
  Teolliset vaatteet ovat halpoja. Jopa liian halpoja. Mutta onko oikein myydä liian kireitä housuja muodin pikkiin. Näihin kuitenkin tarvitaan sopivia lisä osia.
  Olen elänyt työttömänä tekstiiliopettajana, nähnyt Maija Isolan värit, 70-luvun 50-luvun. Minä kuulun nyt enemmistöön. Olen suuren ikäluokan isomasuinen. Kokoni on 46. Tunnen ihmisiä joiden koko on? 60 ehkä.
  Luulen, että kansa tietää. Suunnittelijat voisivat vaan kirjata ja piirtää, kaavoittaa ja sarjoittaa.

  1. Kiitos palautteestasi Leena, välitän sen eteenpäin Neulomon väelle! He toki toivovat, että pystyisivät palvelemaan kaikkia suomalaisia naisia lähitulevaisuudessa.

 3. Hyvä meininki, olen mies joten en varmaan mekkoa itelle osta, mut roivalle
  ostan jo ihan kannatuksen vuoksi, tämä on hieno juttu,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *