8 Jun

Mikä ihmeen ennakkomyynti?

Ennakkomyynti on herättänyt jonkin verran kyselyjä, ja koska aiomme käyttää tätä toimintamallia tuotannossa jatkossakin, päätimme avata ennakkomyynnin toimintaperiaatteita!

 

MITEN ENNAKKOMYYNTI TOIMII?

Ennakkomyynnillä pyritään varmistamaan se, että kaikki halukkaat saavat tuotteen. Tässä on myös suurin ero perinteiseen tuotantoon nähden: perinteisen tuotannon haasteena voi olla, että kysyntää on enemmän kuin tuotteita on valmistettu.

Ennakkomyyntituotteita valmistetaan siis tilausten mukaan. Lisäksi varaudutaan tuotevaihtoihin muutamalla ylimääräisellä vaatteella.

Varsinainen tuotanto tapahtuu sen jälkeen, kun kampanja on ohi. Tästä syystä myös tuotteen toimittaminen kestää kauemmin.

Ennakkomyynti tukee myös niin sanotun hitaan muodin ideaa, sillä ostopäätös on harkittu. Ennakkomyynti auttaa luomaan tuotteita ja kokoelmia, joille on varma kysyntä.

 

MITEN ENNAKKOMYYNNIN TUOTTEET RAHOITETAAN?

Ennakkomyyntituotteiden valmistaminen rahoitetaan ennakkomyynnistä saaduilla rahoilla. Tämän vuoksi ennakkomyynnin luonteeseen kuuluu se, että tuotteet maksetaan etukäteen. Asiakas siis sitoutuu ennakkomyynnistä ostaessaan maksamaan tuotteen etukäteen.

 

KOSKA TUOTTEET OVAT VALMIITA?

Tuotanto käynnistyy myynnin jälkeen, mikä tarkoittaa sitä, ettei ennakkomyytyjä tuotteita voida toimittaa etukäteen tai aikaisemmin. Lisäksi on otettava huomioon, että “toimitusaika on 14 päivää” tarkoittaa, että toimitusaika on 14 työpäivää. Viikonloppuja ja pyhäpäiviä ei siis lasketa näihin 14 päivään.

Tuotannon aikana eteen saattaa tulla myös yllätyksiä. Nämä yllätykset pyritään huomioimaan etukäteen ja toimitusajoissa.

 

MITKÄ OVAT ENNAKKOMYYNNIN HYVÄT JA HUONOT PUOLET?

Suurin ja paras hyöty ennakkomyynnissä on mielestämme se, että valmistuksen aikana syntyy huomattavasti vähemmän tekstiilijätettä, sillä tuotteiden määrä tiedetään etukäteen. Tuottaja pystyy valmistamaan tuotteet suoraan käyttäjälle. Varastoille ei ole tarvetta, yhtään tuotetta ei tuhlata eikä pelkoa ylijääneistä tuotteista tai niiden joutumisesta kaatopaikalle ole.

Sinä, asiakas, saat tuotteen juuri sellaisena kuin sen tilasit. Monet Weecosissa mukana olevista yrityksistä valmistavat tuotteensa Suomessa. Tilatessasi heiltä tuet suomalaista tekstiiliteollisuutta, säilytät suomalaisia työpaikkoja ja pidät myös verotulot Suomessa.

Huono puoli on toki se, että odottamattomia yllätyksiä ilmaantuu, vaikka olisimme varautuneet niihin etukäteen! Lisäksi toimitusajat ovat pidemmät kuin valmiiden tuotteiden toimituksessa.

 

MITÄ MADE IN NOKIA -ENNAKKOMYYNTI TARKOITTAA?

Made in Nokia -ennakkomyynti toteutetaan yhteistyössä Nokian Neulomon kanssa. Ennakkoon myytävät tuotteet valmistetaan Nokialla Nanson tehtaalla.

Ennakkomyynti on ollut aivan uusi tilanne kaikille osapuolille. Se on ollut valtavan opettavainen prosessi!

 

Kiitämme teitä kaikkia tuhannesti kärsivällisyydestä – on ollut mahtavaa huomata, että niin monet teistä haluavat tukea suomalaista tekstiiliteollisuutta!

Mitä ajatuksia ennakkomyynti sinussa herättää? Mikäli mieleen juolahtaa vielä kysymyksiä ennakkomyynnistä, vastaamme mielellämme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *